Our First Baby:

Lilypie First Birthday tickers

My birthday:

My hubby birthday:

How long we have been married:

Friday, October 29, 2010

Kecik ati..

Kami kecik ati dengan mak..da selalu mak buat kami macam nie..janji nak pergi alih2 bila kami dah siap xjadi pulak..kot iya pun tak jadi..telefon la kami..boleh kami rancang aktiviti lain..ingat kami takde kerja lain ke..ingat kami tak penat ke..

Lepas nie kalau kami tak lawa lagi pergi mana2 jangan marah pulak..sebab kami dah penat..sesuka ati mak buat kami..walaupun kami tahu mak takde niat pun untuk mungkir janji..tapi kami tak boleh terima kenapa mak tak telepon kami untuk membatalkannya..kenapa mesti tunggu kami da sampai rumah mak baru nak inform..dan sampai kami yang telefon dulu baru nak cancelled..

Lepas tu bila kami diamkan diri dan tak datang rumah untuk sementara..mak marahkan kami sebab merajuk pada hal yang kecik..janganlah marahkan kami..kami diam untuk tenangkan diri..sebab kami pun tahu nie sume benda kecik dan tak syok kalu berpanjangan..biar kami sendiri yang cari mak..sebab mak mak kami..walau macamana marah pun mak tetap mak kami..mak tetap kami cari bila kami da ready..

Taktik baru..

Hehe..dalam perjuangan aku untuk mendapatkan berat ideal nie, aku temui satu cara baru yang berkesan untuk turunkan berat..caranya adalah dengan minum air panas (panasnya sehingga kita terpaksa menghirup perlahan-lahan)..

Sebenarnya aku temuinya secara tidak sengaja..sebab niat untuk minum air panas nie untuk kempiskan perut..selepas 3 ari aku minum begini..berat aku Alhamdulillah kurang..walaupun aku makan dengan kuantiti yang agak banyak tapi masih mengurangkan pengambilan karbohidrat la..

Thursday, October 28, 2010

Simple Exercise dari Susu Sejat

Tips exercise SUSU SEJAT : tak perlu lama2 pun, cukup 30 minit sehari.. itu pun akan bawa impak yg besar terhadap lifestyle u.. try buat after pulang dari kerja.. :)

‎1 - stretching
2 - warmup 5-10 minit dgn berlari2 anak keliling rumah
3 - push up 10x, 2 set
4 - jumping jack (tepok bintang) 50 kali
5 - sit up 10x, 2 set
6 - jumping jack 50 kali
7 - squat 10x, 2 set (cuba google tgk mcm mana org buat, tp tak perlu guna dumbell pun, cukup dgn berat badan u utk tampung berat)
8 - jumping jack 50 kali

*cuba amalkan siri senaman ni ikut turutan. pastikan hanya ada 1 minit sahaja rehat di antara setiap senaman tu

Monday, October 25, 2010

Yakin boleh..

Semalam majlis pertunangan wahida..2 3 ari sebelum semalam kepala aku pening bila memikirkan mesti ramai yang akan perasan aku tak baik ngan dia..Aku malu sebenarnya..biras sama biras tak bertegur sapa..aku tak biasa..Adik badik aku pun kalu ada yang tak kena gaduh kejap jer..pastu baik semula..Dengan dia nie aku tak tahu la..dia betul2 dalam kategori 'sakit mental sihat walafiat'..

Bila aku bagitau suami aku..dia kata masa hari tu nanti aku jangan dok jauh2 nga dia..wat keje pun sama2..Aku ingatkan dia bergurau..semalam betul2 dia buat..terima kasih cik suami..selesakan isterimu bila mana sahaja dia perlukan..

Sampai ada orang cakap kami belangkas tua..mak mertua aku lah tu..belangkas pun belangkas la mak..janji kami bahagia dengan cara kami..hehe..

Monday, October 11, 2010

10-10-10

apa ada 10.10.10
taniah pada yg mengabadikan kenangan terindah hari ini
tarikh keramat yg senang utk diingati semua
and aku dapat anak buah baru ..tapi bukan 10.10.10
lahir 6 hari lebih awal,..04.10.10, selamat datang ke dunia baru my niece yang belum diberi nama nie..

Wednesday, October 6, 2010

Oh! Berat Maintain 65kg...

baru jap timbang berat..
berat maintan 65kg...
tulaa kan,..ini berat masa mula2 capai berat ideal
tapi apa yg aku rasa berat badan jerr,..berat tang mana pulak..
berat dosa kerrr,...huhu
tulaa,..bila makan nasi, benda manis and makan macam2,..walaupun berat statik,tapi badan rasa semacam jerr berat,...tak macam dulu2 ringan and cergas,..takder pun sengal2,..sekarang aku selalu rasa sengal2,,kat tulang belikat nii,....
so konklusinya,.walaupun berat tak naik tapi tang INCI"S ader mengembang kan.
VICE Versa,...walau berat tak turun,,..tapi tang incis,..mengecil,..
so yg mana satu pilihan kita. tepuk dada tanya selera.
[KITALAH APA YANG KITA MAKAN]

Rossa-Hati Yang Kau Sakiti

Fakta menarik tentang lagu nie ialah berjaya membuka pintu hati suamiku untuk mendengar lagu2 melayu..Pertama kali dia mendengarnya semasa menemani aku diopis tempohari dia terus bertanya kat aku siapa penyanyi lagu nie..

Aku rasa dia berminat dengan lagu nie bukan sebab liriknya..tapi sebab rentak lagu yang shahdu dan puitis..

jangan pernah katakan bahwa
cintamu hanya untukku
karna kini kau telah membaginya

maafkan bila memang kini
harus kutinggalkan dirimu
karna hatiku selalu kau lukai

tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa

ku menangis membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
kau duakan cinta ini
kau pergi bersamanya

ku menangis melepaskan
kepergian dirimu dari sisi hidupku
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti

ku menangis
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti

Monday, October 4, 2010

My First Luggage @ Sulking Luggage



This is my first luggage..I'm also call sulking luggage because we buy that after i'm sulking with my hubby due to he sulking to long just because i'm not wake up him to go swimming.

To cheer up me he buy this luggage. Thank god at last i have it after a year make wish to my hubby.

He don't want to buy because we allready have a big bag include back bag for jungle tracking. But not luggage with tyre..hehe..

Nasi Lemak For My Hubby Student







Last saturday i make nasi lemak for my hubby student..complete with fried chicken..Next year my open house for my officemate i want make nasi lemak also because it won't take long to cook.