Our First Baby:

Lilypie First Birthday tickers

My birthday:

My hubby birthday:

How long we have been married:

Wednesday, October 30, 2013

Kepada Pelanggan yang dihormati, TAHNIAH!

Kepada Pelanggan yang dihormati, TAHNIAH kerana anda telah menjadi sebahagian daripada berjuta-juta orang yang telah mengubah cara pembelian kepada Online.

Tidak ada kesesakan lalu lintas.
Menjimatkan wang minyak kenderaan.
Tidak ada masalah parking.
Tidak perlu mengheret barang kesana dan kesini.
Tidak perlu beratur atau menunggu untuk membayar.

Saya sayang awakkk


Awakkk..
Saya sayang awakkk
Sayang saya macam mula2 kita kenal erti kasih saying sepasang kekasih
Bertambah2 sayang bila kita complete kan each other.
TAPI..
Jangan Tanya saya ‘saya saying awk ke tak’ masa kita gaduh yea..
Sebab..
Dah sah2 jawapannya ‘takkkk’ ekekekk…
Saya menulis nie pasa hari ke-3 awak tinggalkan kami..
Hari nie awak akan kembali ke rumah..
Welcome home abang...
Thank you for the past
Thank you for yesterday
Thank you for the future
We Love You!

Thursday, October 24, 2013

Our 9th Weddings Anniversary

Marriage is a school where you get the certificate before you start.
A school where you will never graduate.
A school without a break or a free period.
A school where no one is allowed to drop out.
A school which you will have to attend every day of your life.
A school where there is no sick leave or holidays.
A school founded by the Almighty:
1. On the foundation of love,
2. The walls made of trust,
3. The door made of acceptance,
4. The windows made of understanding.
5. The furniture made of blessings.
6. The roof made of faith.
Before you forget, you are just a student not the principal. The Almighty is the principal.
Even at times of a storm, don’t be unwise and run outside.
Remember this school is the safest place to be.
Never go to sleep before completing your assignments for the day.
Never forget the C-word, communicate, communicate, communicate with your classmate and with the Principal.
If you find something in your classmate (spouse) that you do not appreciate, remember your classmate is also just a student not a graduate. The Almighty is not finished with him/her yet, so take it as a challenge and work on it together.
Do not forget to study, study, study the Noble Book (the main textbook in this school).
Start each day with a sacred assembly and end it the same way.
Sometimes you will feel like not attending class, yet you have to.
When tempted to quit find the courage and continue.
Some tests and exams may be tough but remember the Principal knows how much you can bear.
Still, it is one of the best schools on earth; joy, peace and happiness accompany each lesson of the day.
Different subjects are offered in this school, yet love is the major subject.
After all the years of being theoretical about it, now you have a chance to practice it.
To be loved is a good thing, but to love is the greatest privilege of them all.
Marriage is a place of love, so love your spouse but remember: “This class doesn’t involve a person who is not permitted into it”! If you invite your mother or father or your friends to this class, or anyone who is not allowed to be there, you will fail the exam.
It is you who should attend and it is you who will pass.
Its your choice today:” build it or break it”.

Sunday, October 20, 2013

Qurban

Tahun ni smbt raya haji kat kelantan. Amek satu bahagian qurban.

Betul2 ikut sunnah. Kami mkn daging qurban betul2 amek rasa je. Xde selera walau daging goreng kunyit, tulang masak singgang mmg pujaan hatiku!

Dugaan

Dugaan dibulan zulhijjah. Bermula dgn faqih demam sebelum raya dan masih kat melaka masa tu. Balik kelantan sambung lagi diikuti dgn muntah2 pulak smpi otway nak blk melaka pun aku bermandi muntah faqih smpi 3x salin bju kat jalanan.

Ayahnya pulak raya pertama kena selsema smpi skang on off demam.

Aku pulak dah mula selsema pg smlm. Bersin smpi terkencing dlm suar!

Didoakan aku, suami dan faqih kembali sihat spt sediakala yea uols. Al fatihah.

Befday Ahmad Faqih Hilman

Masya Allah, busy nya aku! Baru nak update cite ttg befday faqih. Jom layan gambar je la. Dah xkuasa nak menaip kat tipon neh! Huhu

Teat avent vs ok baby.

Arini aku wat eksperiman untuk puting susu faqih. Sbbnya susah dan mahei beno teat avent yg bese faqih pakai nie. Regenya RM23 satu set.

Tadi p terco ternampak teat ok baby. Mcm sama je ukurannya. Ku cuba amek satu. Rege baru RM6.90 satu set. Kalau xngam nnti leh la letgo kat group. Wakakakaa

Mula2 smbg kat gelung teat, ok ngam. Kedian, masukkan air dlw botol pahtu letakkan gelung dan goncang. Mcm yg di duga, SUCCESS wehhh!

Lps nie mmg dah xbeli teat avent tu. Beli yg ok baby je. Selain murah, teat dia nmpk lagi jernih tau. Pahtu lembut lak utk sicomel kita nyoyot! Moh try mummy2 sume!

Biz

Dah lama aku nak bercerita ttg hobi baru aku nie. BIZ.

Mula pada 5 sept 2013 smpi lah skang date aku menulis post nie.

Mula tu senyap2 tnpa pengetahuan suami. Bukan tkt dia marah tp takut digelakkan sbb aku nie bukan kaki bisnes. Tak suka bisnes. Mmg pekerjaan terakhirlah kalau xde keje lain kat dunia nie.

Minat aku bermula semasa diangkat menjadi admin kat satu group letgo brg preloved kat fb. Mula dgn jual bju2 terpakai faqih, aku jadi seronok tgk buyer tt kan duit kat akaun bank.

Satu hari tu owner group tu postkan sedang mencari dropship untuk satu makanan sunnah. Aku berminat sbb kejenya hanya upload kat fb pastu kalau ada orang ndak inform je budak ni lepar tt kan uit. Soal penghantaran brg2 sume dorang uruskan.

Bermula dari situ lah minat aku bercambah. Skang aku nak fokuskan untuk barang2 bb spt pymajas, bb suit, bb shirt, shous, rocker dsbnya.

Perancangan kedua untuk cuti persekolahan nnti, nak lantik somiku jadi dropshiper baju jersey. Dia da tunjukkan minat tu. Aku pohon Allah permudahkan dan capaikan cita2 aku nie. Aminnn.

Tuesday, October 1, 2013

Surat untuk sue..

Assalamualaikum..

Apa khabar sue saat ini?!

Tentunya sue sedang berduka lara kan.. Di kejauhan ini, hanya doa yang mampu kak kt panjatkan moga2 segala belenggu dan masalah yang membelit sue dan angah saat ini terurai dengan smooth. Hendak menalipon, bimbang makin menambah masalah, dan dikata mengambil kesempatan pula.

Kehadiran orang ketiga dalam hidup berumahtangga amat2 kita semua kaum wanita hendak menjauhinya. Namun, jika kita dipilih untuk menjadi salah satunya, ambiklah ia sebagai dugaan yang harus kita terima dengan hati yang terbuka. Sikap menyalahkan antara satu sama lain saat ini tidak relevan rasanya. Baiklah masing2 melapangkan dada dan selesaikan sendiri tanpa campur tangan orang tua.

Cukup2 la kita menyusahkan mereka membesarkan kita sedari kecil. Cuba atasi permasalahan sendiri. Kerana rumahtangga kita, kita yang membinanya. Tanggungjawab kita untuk mengemudinya macamana.