Our First Baby:

Lilypie First Birthday tickers

My birthday:

My hubby birthday:

How long we have been married:

Thursday, February 27, 2014

Resign

Emm..
Kejutan untuk diri sdri.
Kejutan buat suami.
Namun hakikat nya aku ambil keputusan ni atas beberapa sebab.

Niatnya sudah lama, iaitu sejak aku berkecimpung dalam biz online yg juga datang secara tiba2 tatkala menyelusuri blog dan website demi mencari barang bb murah. Mungkin sudah tertulis rezeki aku tertulis di sini. Bidang yg paling aku benci suatu ketika dulu.

Terbitnya perasaan nak resign ni adalah  apabila 2 3 bulan kebelakangan ni prestasi kerja aku merosot! Mana tau?? Boss aku bilang laaa!

Jadi daripada menyeksa kawan sekerja lain dari menjadi mangsa amarah dan tempias dia kat aku, baik aku berhenti kerja. Agpun aku ni kan seorang perempuan.

Seorang perempuan yg sudah berkeluarga, mempunyai anak, mempunyai kerjaya dan dalam masa yg sama juga surirumahtangga, dan juga busineswoman!

Xker byk keje aku tu..

Walaubagaimanapun, keputusan hari nie juga disebabkan perkara2 yg aku list kan kat bawah:

1. Hari nie bos aku over the limit mcari pasal dgn aku.
2. Tempat keje aku da xselamat. Habuk dan chance tuk terbakar amat tinggi.
3. Aku nak cuba dok umah. Wat fulltime biz. Tgk la kalu xcukup belanje cri la balik keje.
4. Suami aku bg green light wehh. Byk pulak idea dia demi tuk memastikan aku betul2 tekad benti.

Itu aje la yg aku nak coret arini. Sbg salah satu perkara penting dlm idup aku. Dan juga sbg penguat tekad dan azam aku.

Tuesday, February 25, 2014

Review Wet World Batu Pahat

Semalam lepas balik keje ke simpang renggan umah kak long kawe. Lama xp saje wat ziarah dorang sekuaga.
Igtkan pagi nie nak btolak la lik melaka sbb ada wedding anak kawan opis tengahari nnti. Xtau pula abe ipar kawe plan senyap2 nak p mandi kat Wet World Batu Pahat. Dekat je dari umah dorang. 40 mnt da smpi.
Kawe nak bg 4.5 bintang dari 5 bintang tuk waterpak nie. Ok, meh kawe senaraikan ke godgesan tmpt ni:
1.) Tiket dia murah uols kanak2 RM12, dewasa RM15 je.
2.) Parking banyak dan dekat ngan pintu masuk.
3.) Pintu masuk dekat ngan waterpark, xyah merengkek bwk brg jauh2.
4.) Waterpark dia besar, luas, banyak lak tu smpi xabis maen. Dan xextrime ngat. Sesuai tuk kanak2 dan dewasa.
5.) Pekerja dia dari guard house hingga ke life guard amat mesra alam.
Tapi sayangnya aku xsempat soping aka rasa makanan yg djual kat dlm tu. Sbbnya kami dah mkn smpi kenyang buntal sblm msuk ctu. Pahtu xsempat lapau kami btiga da undur diri nak kejau wedd kat mlaka!

Monday, February 24, 2014

Pengat Pisang

I'm making pengat pisang today!
First time ever in my live!
Hehh i'm just 33 okeh..huhu
Somebody mcm mengidam mintak makanan manis. Smlm ask for bubur jagung, and today pengat pisang. Tomorrow??
Tq mr google temukan i dgn resepi yg senang tapi enak dimakan.
Tadaa..my 1st pengat pisang!

Saturday, February 22, 2014

Fisio

Biar gambar berbicara pasai fisio buang mukus dlm paru2 faqih.

Air Panas Jasin

Faqih vs Qistina

 

Faqih in da office

Tuesday, February 18, 2014

Terminate!!

Hmmphhh..
 
Mcm2 yang aku rasa skang..
 
Pagi tadi settle kan hal persekolahan faqih. Its officially terminate from that scholl.
Kami pun tak tau betul tak keputusan yang kami buat nie. Semuanya terpaksa dibuat demi memastikan kesihatan faqih kembali pulih seperti sediakala. Bimbang kiranya tidak ditamatkan bila faqih ke sekolah ada pulak budak2 yang tak sihat then kembali berjangkit dengan faqih. Antibodi faqih masih tak kuat tuk lawan virus n bakteria tu.
 
Sayu hati nengok teacher faqih upload gambar kawan2 faqih tapi faqih xde kat situ.
 
Sayang rasanya faqih xde dalam kelas tapi dok melepak ngan awe dia..hihi :)
 
Xde da lepas nie meeting ngan cikgu2 n ibu bapa lain
 
Xsempat nak outing ngan anak2 PERMATA
 
Moga faqih BERSEDIA untuk kembali ke sekolah tahun depan!
 
Banyak persediaan perlu dibuat untuk pastikan benda nie tak berulang. And the most important things is must get Pneumococcal Disease (PnD) Protection.
 
 
 
 
 
 

Thursday, February 13, 2014

Suke Suki Faqih Warded

Biar gambar berbicara betapa GEMBIRA nya faqih dok sini

Tuesday, February 11, 2014

Day 3

Day 3 faqih admitted..
Faqih condition, still on off demam.
Kejap 36.8, kejap 37.8,
Tp xcecah 39 la..

Arini da start bg antibiotik kuat.
Belah petang ni pulak fisio buang mukus kat chest.

Kami cuba buat berdua td.. Da kua via muntah n hingus. Gud signed kata doctor.

And ayah faqih pun da blk smlm. Ada la shoulder tuk nangis.

Sunday, February 9, 2014

Warded

Ahmad Faqih Hilman warded.. Lagi haru ayah dia xde kat sini. Kursus smpi esok! Sedey n tak tentu halanya idup aku.

Faqih warded sbb da seminggu demam n batuk on off. Semalam pegi klinik doc da bg antibiotik. Pahtu doc pesan pg ni kne pegi klinik kes peringgit wat blood test for denggi, sekali dpt result denggi not detected tp sel darah putih tlebih. Normal bacaan 10 tp faqih 22!

Td sblm dtg spital balek umah packing baju, kelam kabut punyer pasai aku packing bju byknya mcm nak p holiday seminggu. Hahaha lucu betul..

Skang ni da selamat warded dok landing2 ateh katil sebelah faqih yg ketiduran..

Doakan kesihatan faqih pulih seperti sediakala yea uolss..