Our First Baby:

Lilypie First Birthday tickers

My birthday:

My hubby birthday:

How long we have been married:

Monday, June 30, 2014

1 Ramadhan 1435H

Bersahur dengan:
Nasi putih
Kuah sawi goreng
Ayam goreng

Sume panas2 sbb tbgn lmbt, jadi luar biasa sedapnya. Tanpa segan silu 2x aku bertambah. Maka siangnya aku berpuasa dgn suka hati kerana perut kenyang sampai ke petang. Alhamdulillah, Allah mudahkan aku utk bpuasa tahun ni dlm keadaan berbadan dua @21w.

Bbuka pulak dgn:
Nasi putih
Sup ikan merah
Ikan cencaru bakar
Sambal buah binjai

Memula ok..
Pastu lepas solat magrib gatai p makan bubur duyan. Sampai rumah terhambur sumenya..

Nota kaki:
Tahun ni turn raya klate, maka kami sesungguh hati mau mengambil hati pakwe n makwe faqih dgn bsahur n bbuka bsama2 sebyk yg bole. Time cuti bole la, tgk time keje nnti..

Sunday, June 22, 2014

Gud Bye

Akhirnya masa yg tak di tunggu telah tiba. Sedey lak rasa. Hb ptama dari coach yg mampu aku beli suda dpt tuan bru. Owg kole lumpo.

Pymt da dpt separuh. Balance nunggu gaji minggu ni. Dok belek2 td mencari kot2 la ada defect. Nak gtau tuan baru dia awl2. Tak jumpa pulak kat mata aku.

Memang brand ni alah membeli menang memakai la. Aku beli raya tahun lepas. Dok melenjan time raya tu, pahtu tukar2 pakai dgn Carlo Rino. Pastu bulan doblas ritu ada terpercik air banjir sikit. Terus anta ke spa coach kat penang. Maka berseri la balik coach sulong aku ni.

Reason nape letgo:
1) Aku xpandai nak jaga hb byk2. Nak gantung takut berhabuk. Nak masuk almari takut mengelupas.
2) Da dpt coach kedua. Raya ni melaram ngan coach bru ler. Cfirm la kalu xdi letgo, makin dilupakan yg sulung tu.
3) Aku jenis yg xreti maen tukar hb setiap hari or minggu or bulan. Kalu da pakai satu tu, satu tu je la.

Hope tuan baru dia berpuas hati dgn condition beg dan harga yg aku di letgo. Hanya jauhari mengenal manikam kata org.

Aku sedey ni kejap je kot..whuaarggh!

Saturday, June 21, 2014

Alhamdulillah

Da berusia 5 bulan minggu ni.
Last scan gegirl kata doc.
Patutla mabuk xsama ngan abg dia.
Abg dia smpi 3m je mabuk, dia smpi loni mkn xsupe owg.
Abg dia muka xde jerawat, dia smpi loni mcm ada pasir kat muka. Tumbuh jerawat kecik2.
Abg dia cergas je, dia smpi wajib tdo jap lunch hour, kalu tak mcm xmkn satus hari.
Abg dia ibu sorang je mabuk, dia ayh pun tumpang 2 kaki.
Memang ada perbezaan antara dua kandungan ni.
Pape pun doakan sye selamat semuanya yea yg akan due pada 15 Nov 2014. Xmo kuar 19 Nov ke?? Anniverssary ibu n ayah yg ke 10 tahun!

Friday, June 13, 2014

Lori Minyak

Kelab Sukan Ayer Keroh

Wednesday, June 11, 2014

Langkawi Trip