Our First Baby:

Lilypie First Birthday tickers

My birthday:

My hubby birthday:

How long we have been married:

Friday, December 11, 2015

Blog bersawang

Masyaallah lamanya tak update blog.
Banyak peristiwa2 penting 2015 tak sempat diupdate disini.
Hope after this ada masa la nak mencoret2.

Biasa update pakai phone je senang. Nie phone da xsemenggah mcm dulu..
Kena install application biasa2 je kat phone tu. Kalau tak hang je la kejenya.
Jadi aku utamakan benda2 berkait biz je buat masa nie.

Peristiwa2 Penting 2015..

1) Kelahiran Nur Hana Irdina
2) Kelahiran Muhammad Adeeb Aiman
3) Mak dan Ayah ke Tanah Suci Mekah
4) Mira Accident Motor
5) Mira dan Wani Accident Motor
6) Ayah Accident Motor

Tarikh kena update kemudian sbb da lupa :(

Testing

Nak test wujud lagi tak blog nie.

Lama nau tak update.

Friday, May 15, 2015

Aiskrim Susu IBU

Aiskrim susu ibu

gulp..gulp..apekah tajuk begini ada yek ??
meh saya cetuskan tajuk ini he3..sekadar perkongsian untuk semua apa yang telah saya dapat dari internet. nak tulis di blog ni supaya nanti saya dan anak-pinak saya boleh rujuk resepi aiskrim spesel ni di sini ngeh3


MOMSICLES
pernah dengar tak popsicles ? kita glamerkan nama momsicles plak sebab sumber aiskrim ni dari susu ibu he3


first step : beli acuan popsicles.
2nd step : cair kan ebm ( kalau ada banyak ebm yang nak dibuang tu ) atau guna ebm yang cair shj
3rd step : masukkan chocolate chip/chocolate rice dalam acuan terlebih dahulu
4th step : masukkan susu ibu tadi
5th step : bekukan....
* kalau nak buat momsicles perasa strawberi/mango/chocolate/apa sahaja perisa yang kita mahukan, campurkan perisa ke dalam susu ibu yang cair tadi.

Wednesday, January 14, 2015

Potong Rambut

Stok susu

Ada lah dalam 50 botol.
Botol da abes.
Kini bekukan dalam storage bag.
Bole muat byk jugak.

50 Hari

Da bole berdiri..
Da kne train tido kul 9.
Lagi 10 hari nak masuk keje!

Monday, January 5, 2015

Seribu Wajah