Our First Baby:

Lilypie First Birthday tickers

My birthday:

My hubby birthday:

How long we have been married:

Saturday, November 27, 2010

No. 7980

Kaitan dengan kami:

No telefon kami 013-3817980 (aku) & 013-3807980 (hubby)..

Birthday hubby aku 7/9/1980..

Pastu banyak password aku menggunakan no nie..

* Apa ada pada nombor? bukan pape pong..saje suka suki..

Welcome MBY 7980

Hehe..semalam jugak da dapat no keta baru MBY 7980..tapi keta belum dapat.. minggu depan kot..harap2 agi cepat la..malas nak bayar dua2 keta tu agi..hope bulan lepas adalah yang terakhir aku bayar..


Sib baik sempat tukar colour.. aritu kami pilih warna orange sebab kat brosure colour dia cantik..pastu masa kami kat tesco tengok grand livina wane orange tak cantik giler.. terus tipon salesman tu mintak tukar colour..sib baik masa tu leh agi..

Bye-bye BHC..

Semalam da hantar BHC ke Nissan Showroom.. untuk test PUSPAKOM kata sales guys tu.. pastu ingatkan arini dia hantar balik..rupa2 nya dia amik terus..tak kisah sebenarnya..sebab agi cepat dia amik lagi kurang beban aku..tapi bateri keta tu..kedai bateri punyer..sebab kedai tu bagi pinjam kat aku sementara tunggu bateri keta aku tengah charge..camana tu..hubby aku kata biarkan je lah..lagipun mesti kedai keta tu agi suka sebab bateri kami tu baru dua minggu pakai..

Masa kat kedai tu aku masih horeyy mungkin sebab nak dapat keta baru..tapi bila sampai rumah datang la feeling yang mcm2.. pastu aku layan novel..terus leh lupa sampai skang..

* belum bagi tau ma.. TAKUT!!

Friday, November 26, 2010

Nape tukar keta..

Sebab2 nape kami nak pakai keta baru..

1) Sebab keta BHC da damage teruk..selalu rosak..banyak menghabiskan duit kami..
2) Lepas tu kalau tolak keta BHC jek tak cukup..kena tolak dua2..kiranya BHU cover untuk BHC la..
3) Tahun depan sekolah dia da dekat..tapi kalu naik keta jauh jugak sebab banyak traffic light..so..dia kena la naik motor..cepat pergi dan cepat balik..leh cilok2..
4) Hehe..aku plak..leh la bawak keta cam biasa..tiada pertukaran..
5) Save budget tuk minyak keta..
6) So..duit tu leh cover untuk bayar rumah baru kami..
7) Keta baru nie..tempat simpan barangnya luas..sesuai tuk kami yang selalu berjalan2 nieh..

* Tapi yang pasti aku pasti merindui keselesaan MYVI..MYVI best..cam MERCEDEZ kata ma aku..macam pernah naik mercedez jek ma aku nie..tapi maksudnya best giler la naik MYVI..cuma satu jek kekurangannya..bonet nya terlalu kecik..

Aku pun belum cakap lagi dengan ma pasal nak jual BHC nie..harap dia tak marah aku jual keta zaman bujang aku nie..sebab downpayment keta nie dia yang bayar..kalau dia marah pun nanti..aku nak suh dia marah kakak aku yang pakai keta nie sampai jahanam macam tu..banyak menyusahkan aku..

Thursday, November 25, 2010

Cuti sekolah yang tak cuti

Cuti sekolah kali nie..kami tak kemana-mana..BUSY!!

Suami dapat surat kenaikkan pangkat..kena pindah ke sekolah baru..SK KUBU..banyak yang dia kena belajar..kalau diikutkan tak payah dia bersusah payah kesekolah tu dimasa cuti sekolah nie..tapi dia nie jenis yang suka buat kerja awal2..being prepared for good sake katanya..lagipun teacher yang nak retired tu nak hand over sume benda sebelum dia tinggalkan sekolah tu..

Suami dapat part time job dengan adik dia..kerja yang tak ada gaji..tapi kalau dapat tender tu..akan dapat 1.5% daripada nilai projek (3 Milion)..kalau dapat leh topup deposit rumah baru kami (yang masih tunggu approval dari bank)..kalau tak dapat..dapat la RM500.00 untuk kerja2 typing tu..

Tapi dia janji dengan aku dia busy sehingga 24 Dec sahaja..lepas tu ada seminggu dia dengan aku..mana nak pergi dalam seminggu tu? tak nak rancang2 dah..nanti tak jadi..dah tiba masa nanti jalan daa..

Bersyukur PadaMU..

Syukur kepadaMu diatas ketentuan yang telah tersurat dan tersirat untukku..HambaMu ini kadangkala mencari-cari kenapa?? mengapa?? apabila sesuatu perkara yang tidak diingini berlaku..kadangkala juga menyalahkan sekeliling apabila dihujani ujian tertentu..sedangkan itu adalah sebenarnya yang terbaik untukku..

Jadikanlah aku hambamu yang sentiasa bersyukur dengan setiap apa yang berlaku..Kuatkanlah imanku untuk menempuh setiap ujianmu..Tunjukkanlah aku jalan yang benar dan yang diredhai olehMU..Ingatkanlah aku tatkala aku melupaiMU..

Friday, November 19, 2010

6th Anniversary

Today is our 6th anniversary..

Present untuk aku dari suami..


Present dari aku untuk suami..



*Dua2 merupakan hadiah impian kami..dua2 kami belum dapat..dua2 kami belum tahu bila akan dapat..Just hope and pray our dream come true..

Thursday, November 4, 2010

Good bye blueberry..Welcome Nokia X3

Most welcome nokia x3-02


Good bye blueberry..


Hehe..ayat nie cik suami ungkapkan bila dia balik dari bintang isnin lepas..dia tahu aku masihkan sayangkan blueberry tu..tapi kalau ianya asyik menyusahkan aku dan dia..baik say good bye aje..

Dia yang pilih dan bayar handphone tu pakai duit bonus RM500 baru2 nie..siap tak cakap lagi bape aganya..sebab dia tau aku tak suka pakai handphone mahal2..tapi lepas aku congak sdri..rasanya handphone baru aku tu aganya sekitar 660 keatas..

Fuyoo..tak pernah aku pakai handphone semahal nie..membazir duit je..baik beli barang kemas..sib baik pakai duit terpijak..so takde la rasa sangat pengeluarannya..

Aku janji:
* Akan jaga baik2 handphone nie atleast tuk 2 tahun pertama..
* Akan bawa kemana-mana saje waima ke toilet sekalipun..sebab cik suami kata dia tak nak dengar alasan tak dengar bunyi phone bila dia tipon tak berangkat..
* Nanti bila pat bonus..aku nak belikan dia handphone yang sama..sebabnya..

Semenjak kami couple sampai la da kawin..handphone kami mesti sama dari segi model, warna dan sebagainya..so bila handphone dia kena kebas tahun 2008..dia beli handphone model yang lain..sebab model tu da tak keluar..dan terjadilah perkara sekarang ni..handphone kami da sama..So tekad aku nak samakan balik...