Our First Baby:

Lilypie First Birthday tickers

My birthday:

My hubby birthday:

How long we have been married:

Monday, December 31, 2012

Penghujung Tahun 2012.

Tetiba teringat tuk pos something sempena hari terakhir 2012 today. Alhamdulillah tahun 2012 berlalu dengan macam2 peristiwa dan suka duka kehidupan BIASA.
 
And the best moment pastinya menyaksikan pembesarannya SIKECIL kami yang ditunggu2 sebelum nie. Dari badan togel tak berisi dah berisi sikit badanya, malah dah susut kembali gara2 dah melasak sana sini..
 
Lepas tu pula kediaman yang sebelum nie tiada serinya gara2 ketipisan budget udah BERSERI dengan kehadiran kitchen cabinet, tiles depan berserta bonusya AUTOGATE. Sungguh berguna sekali AUTOGATE nie selepas kehadiranya.. tidak perlu turun kereta dalam panas menteri mahupun hujan renyai..haha
 
Tahun nie juga menyaksikan naik turun hubungan aku dengan biras aku. Kekadang aku malas nak bukak email yang mengandungi email si dia.. Sebabnya bahasa yang dia gunakan sungguh menyakitkan hati. Tetapi hairannya bila kami bersua tidak pula dia berpeel seperti yang ditulisnya.. ada juga je manusia yang cengini.. sabo je la. Yang pasti dia sungguh seronok kalu aku kelihatan suam2 suku ngan inlaw2 kami. Dan ini menyebabkan aku bertambah2 curiga tentang kebaikan yang dia serlahkan pada aku sejak akhir2 ini.. YA ALLAH lindungi hambamu ini..
 
Aku juga nak cerita pasal bonus tahun nie. Ada dua bonus.. dan kalu campur ngan hubby aku jadi tiga la.. Sume da selamat masuk savings, savings yang susah nak kuarkan balik (TABUNG HAJI)..hehe. Yang tinggal kat tangan sekarang adalah bonus dari ex-boss (JJ VOUCHER).. yang nie kalu ikutkan perancangan hanya digunakan untuk membeli barang2 faqih tuk tahun depan.. Tak tau berapa jumlahnya sebab belum bukak (sebab kalu bukak mesti nak p perabiskan..hehe). 
 
Itu aje la aku nak melalut tuk post terakhir tahun baru nie :)
 
 
 

Friday, December 7, 2012

Doa2 Semanis KURMA

1.Doa Agar Anak Cepat Cerdik :SURAH AL-ANBIYA' AYAT 79.

 2.Doa Agar Anak Taat Pada Allah : AL-BAQARAH AYAT 128.

 3.Doa Untuk Mendapat Anak Yang Soleh : ALI IMRAN AYAT 38.

4. Doa Lembut Hati : SURAH AN-NAMLI AYAT 30-31.

 5. Doa Kasih Sayang Suami Isteri Bahagia : SURAH AL-FURQAN AYAT 74 & ALI IMRAN AYAT 31.

Saturday, December 1, 2012

At last.. I Got it!!

Penantian bertahun berakhir ari khamis lepas.. siap sudah kabinet dapor aku.. sangat suke..

Hooker and Cooker yang best.. xbau la umah sye lepas nie..

Sepatutnya ada oven baru disitu, tapi cancel sbb oven ELBA baru raya puasa tahun nie kami beli..

Kabinet dapur nie masih ada tuk letakkan barang2 letrik yg selalu diguna..

Kat bawah nie belum tau lagi nak pasang atau tak raknya..

Tak sabar mau masak2 yg heavy!!


pelayaran king khadijah
Masakkan pertama guna dapur baru.. telor mata kerbau