Our First Baby:

Lilypie First Birthday tickers

My birthday:

My hubby birthday:

How long we have been married:

Thursday, July 21, 2011

Bilik anak bujang



Nie bilik bakal anak bujang kami.. doakan semoga kami sume selamat yea.. agi sebulan lebih.. da rasa segala macam nie..

BIRU!! nape biru.. sebab kami suka dengan wane biru.. bukan sebab kami bakal menimang cahaya mata lelaki.

Dan kalau yang keluar nanti gegirl pun still boleh pakai wane macam nie.. sejak bila pulak warna melambangkan gender nie..yea tak..

Yang pastinya ma aku nanti xsuke dengan wane nie.. dia suke wane ijau.. hehe.. Ketua Muslimat PAS katakan..

Set lemari tu kami beli kat tesco je.. yang display je.. sbb yang baru da abis.. dpt diskaun 50% la.. de sikit comot.. tapi cik somi da lap, alhamdulillah da ilang.. Cadar tu pun kami beli kat tesco jugak, pun dengan harga murah..

Ntah kenapa lately slalu kami dpt barang diskaun.. rezeki kami anak beranak kot.. ALHAMDULILLAH..

Moga2 anak bujang kami dapat menjaga barang2 tu sampai ke akhir hayat.. walau murah tapi tinggi valuenya bagi kami.. Ibu n Ayah dia..Dalam kekempisan budget, kami masih sempat spend tuk keperluan dia..

Belajar puasa

Arini belajar puasa di minggu ke-34 pregnancy. Sahur dengan nasi tomato dan susu.. hope cukup la tuk arini.. lebih2 agi ditemani cik somi..

Cik somiku kata, kalu letih tahan sampai kul 12 je pun takpe.. belajar2 je puasa..
Waktu sekarang menghampiri 12, dan aku masih belum rasa apa2. Mungkin berkat puasa di bulan Syaaban dan ditemani cik somi pulak..

Baby nie pun sedari sahur tadi da comunicate dengan dia bahawa dia kena temankan ibu puasa hari nie..

'anak ibu kena kuat tau.. nanti lagi 2 minggu kita nak menghadapi bulan ramadhan dan anak ibu dah nak melihat dunia.. walaupun kita berpuasa anak ibu kena terus grow.. nanti ibu kena marah pulak kalu weight turun mse nak checkup minggu depan..'